h

Bieb Blijft Open! Massale bewonersactie geweldig succes!

27 mei 2011

Bieb Blijft Open! Massale bewonersactie geweldig succes!

Naar aanleiding van het massale protest van bewoners in de Hasseler Es en Slangenbeek heeft de bibliotheekdirecteur mevrouw Marion Mertens bakzeil moeten halen met haar abrupte voornemen om het bibliotheekfiliaal in de Hasseler Es te sluiten. Dit is de fantastische uitkomst van minder dan een maand actie voeren.

Op het bericht van sluiting van het filiaal werd onder aanvoering van de Wijkraad, ondersteund door de SP actie ondernomen en lieten in mum van tijd duizenden bewoners hun ongenoegen weten over het voorstel. 2500 handtekeningen werden in korte tijd ingezameld. Ook gaven honderden betrokken bewoner hun mening over de waarde van de bibliotheek in hun woonwijk: De bibliotheek als ontmoetingsplaats dichtbij huis voor oud en jong. Over het nut van boeken, van lezen, het leesplezier. Over cultuur en kennis opdoen. Boeken kunnen lenen, niet ver weg maar dichtbij huis. De SP Hengelo feliciteert alle bewoners en de actievoerders dan ook van harte met dit belangrijke resultaat!

Bibliotheekdirecteur plaats laatste handtekening voor behoud van de  Bieb!
Bibliotheekdirecteur plaats laatste handtekening voor behoud van de Bieb!

Daags nadat bekend werd gemaakt dat sluiting van de baan is, werd op een debatavond door alle aanwezigen uit de wijk nog eens uitgesproken dat dit protest dan ook moeten leiden tot het open blijven van het bibliotheekfiliaal voor de verdere toekomst.

De bibliotheekdirecteur mevrouw Mertens kreeg uit handen van 4 actievoerders de meer dan 3000 reacties en handtekeningen aangeboden. Jos Koeter daagde haar daarbij uit om met haar handtekening het actieboek definitief te kunnen sluiten. En zo geschiedde!
Haar handtekening werd op de buitenkant van de bundel met 2500 handtekeningen geplaatst. Actie geslaagd. Bibliotheek Hasseler Es blijft open!

Warm pleidooi van ouderen voor behoud van het filiaal.
Warm pleidooi van ouderen voor behoud van het filiaal.

U bent hier