h

Hengelose SP statenleden bedankt!

11 maart 2011

Hengelose SP statenleden bedankt!

Tijdens de Statenvergadering van 9 maart in Zwolle werden de Hengelose SP leden Jean Rouwet en Eric Smeenk warm toegesproken door de Commissaris van de Koningin Bijleveld.

Eric SmeenkZe prees Eric Smeenk vanwege zijn verdienstelijke inbreng in de discussies over zwerfjongeren en Jeugdzorg. Kenmerkend voor zijn betrokkenheid en doorzettingsvermogen hierbij, memoreerde Bijleveld een van Smeenks uitspraken: "Wij gaan over alles, tenzij God, Vaderland of Oranje het verbieden, en dan zien we wel verder....".
Eric Smeenk was de afgelopen periode SP Statenlid, waarbij hij helaas vanwege een ernstige nierziekte niet altijd aanwezig kon zijn.

Jean RouwetDe commissaris had verder persoonlijke woorden voor Statenlid Jean Rouwet, die ze voor het eerst meemaakte toen ze beiden in de Hengelose Gemeenteraad zaten vanaf 1990. Ze sprak over Rouwet als de voorman van de SP in Twente, met als een van de belangrijkste onderwerpen van strijd, die tegen het asbest. Bijleveld maakte als eerste burgemeester in de destijds nieuwe gemeente Hof van Twente mee dat eindelijk het gevaar van asbest werd erkend. Het resultaat van niet aflatende strijd van de SP samen met enkele werknemers van Eternit. Ook Rouwets' inzet tegen de doorstart van zowel de luchthaven Twente als de komst van megastallen in Overijssel werd door de commissaris naar voren gebracht.
Jean Rouwet was sinds 2004 statenlid en is tevens 16 jaar raadslid in Hengelo geweest.

Verder namen ook de SP-statenleden Colin Wilkinson uit Enschede en Willy Lourenssen uit Raalte afscheid.
Colin Wilkinson heeft zich vooral ingezet voor het versterken van kunst en cultuur in Overijssel.
Willy Lourenssen de vorige periode de SP fractie als fractievoorzitter aangevoerd. Vanwege zijn verdienste voor de gemeenschap als statenlid en zijn jarenlange raadslidmaatschap in Raalte ontving hij van de Commissaris een lintje namens de koningin.
De SP afdelingen, in het bijzonder de afdeling Hengelo, zijn deze vier zeer erkentelijk voor hun inzet namens de SP in de Staten.

Als nieuwe fractie worden op 10 maart beëdigd:

  • Frank Futselaar uit Zwolle (fractievoorzitter)
  • Marianne Breedijk uit Nijverdal
  • Gezina van der Ven uit Almelo en
  • Sybren Gerlofsma uit Kampen

Lijst SP-Overijssel met veel aanstormend talent

U bent hier