h

Raad niet bereid SP bezuinigingsvoorstellen te volgen

26 januari 2011

Raad niet bereid SP bezuinigingsvoorstellen te volgen

De SP heeft in het kader van de omvangrijke gemeentelijke bezuinigingen het voorstel gedaan om het raadsgeld en de raadsvergoeding met 20 % te verminderen. Die twintig procent is de verst mogelijke verlaging die wettelijk is toegestaan.

Wiliam van den HeuvelSP raadslid William van de Heuvel: "Op dit moment krijgt ieder raadslid 1002 euro netto in de maand. Dat is heel veel geld voor mensen die vrijwillig voor het raadswerk hebben gekozen om het volk te vertegenwoordigen. De bezuiniging zou op jaarbasis neerkomen op een kleine 90.000 euro per jaar. Daar kun je het gratis openbaar vervoer voor ouderen voor de hele stad van betalen!"

De SP had al vaker dit voorstel aan de raad gedaan, maar toen geen enkele bijval gekregen van andere partijen. Van den Heuvel had deze keer goede hoop dat door de grote bezuinigingen waar de gemeenteraad binnenkort over besluit er meerder fracties dit als een goed gebaar naar de Hengelose inwoners zouden beschouwen. Van den Heuvel: "raadsleden zijn niet voor hun onderhoud afhankelijk van het raadsgeld. Door van die vrijwilligersvergoeding een 20 % af te halen laat je zien dat je ook zelf met minder toe kunt. Dat zou mooi geweest zijn als we nu van anderen ook offers vragen."

Maar van de andere partijen kwam geen enkele steun voor dit voorstel...

Overigens dragen SP raadsleden al hun raadsgeld af aan de SP, die ze 25 % als onkostenvergoeding terug schenkt. SP wethouders dragen ook een aanzienlijk deel van hun salaris solidair af aan de partij. De SP is daarmee in staat om al haar activiteiten en campagnes te bekostigen.

U bent hier