h

SP blij met mogelijk gratis ID kaart

14 oktober 2010

SP blij met mogelijk gratis ID kaart

De SP fractie wil weten wat de consequenties voor de gemeente Hengelo zijn van het eventueel gratis verstrekken van identiteitskaarten.
De SP is verheugd over de uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch van 7 oktober, waarbij gemeenten verplicht worden ID kaarten voortaan gratis te verstrekken.
ID

SP raadslid Hans van Doren: "We zijn uiteraard heel blij met deze uitspraak van de rechter, al moet nog blijken of dit in hoger beroep stand houdt. ID kaarten zijn destijds door de overheid verplicht gesteld. Dit jaagt mensen in de regel op kosten. We willen nu wel weten of het eventuele gratis maken van ID kaarten op het bordje van de gemeente of van de Rijksoverheid komt. Met andere woorden, wat kost het de gemeente straks, zodat we daar nu al rekening mee kunnen houden."
Naar verwachting zal de Hoge Raad zich nog uitlaten over de kwestie. Tot die tijd zal de beslissing van het Bossche hof gemeenten nog geen geld kosten en mogen zij leges blijven rekenen. Als de raad het eens is met het oordeel van het hof, zal dat gevolgen hebben voor de gemeentelijke financiën.

U bent hier