h

Opstappen bij eigen bushalte weer mogelijk voor bewoners Kerkstraat-Industriestaat

24 oktober 2010

Opstappen bij eigen bushalte weer mogelijk voor bewoners Kerkstraat-Industriestaat

Connexxion gaat per 1 november zorgen dat de bus weer stopt op de halte Willem de Clerqstraat voor het ouderencomplex aan de Kerkstraat-Industriestraat.
Dat is het resultaat van een actiebezoek van 25 bewoners, dat twee weken geleden per SP-bus plaatsvond aan het kantoor van Connexxion in Enschede.

Bewoners voeren al sinds vorig jaar zomer actie met de Hengelose SP om de tijdelijke opheffing van de halte van lijn 12 voor hun deur ongedaan te maken. Deze halte was geschrapt omdat door een groeiend aantal buspassagiers de rijtijd van lijn 12 niet gehaald kon worden. Er wordt ondertussen gewerkt aan een verkorting van het tracé, maar door inspraakprocedures is daar vertraging bij opgelopen en duurt het wachten daarop mogelijk nog maanden. Na het plotselinge overweldigende bezoek van de boze bewoners beloofde Connexxion binnen twee weken met een oplossing te komen.

Die oplossing is nu door Connexxion bekend gemaakt. Vanaf 1 november wordt er aan de overzijde van de huidige halte een halte voor lijn 59 bijgeplaatst die de instappende reizigers naar het station vervoerd, waar er dan aansluiting plaats vindt op alle Hengelose lijnen.
De tussenoplossing biedt soelaas voor de busreizigers, die hiermee op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur ieder half uur op kunnen stappen. Omdat de bus in de kerstvakantie minder frequent rijdt wordt voor die periode nog naar een oplossing gezocht.

SP raadslid Vincent Mulder is tevreden over deze voorlopige tussenoplossing: “De bewoners zijn hiermee in ieder geval af van het isolement, doordat ze weer voor hun huis op kunnen stappen en gratis met de bus kunnen reizen.”
De SP zorgt hiermee dat het reizen ook voor deze ouderen weer aangenamer wordt. “Het leek er op”, aldus Mulder “dat wegens het succes van het gratis busvervoer voor 65 plussers deze mensen gedupeerd raakten. Daar is nu tenminste bij Connexxion even goed over nagedacht. Dat zouden ze daar vaker moeten doen.”

met de SP bus naar connexxion

U bent hier