h

Openbare avond over sociale verslechteringen nieuwe Kabinet met SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut

16 oktober 2010

Openbare avond over sociale verslechteringen nieuwe Kabinet met SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut

Op donderdagavond 21 oktober organiseert de SP een politieke avond met SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en wethouder Mariska ten Heuw.
De avond wordt gehouden in het Wijkcentrum Hengelose Es (Uitslagsweg 47) en begint om 20.00 uur.
De avond is voor iedereen gratis toegankelijk en de zaal is vanaf 19.30 uur open.

Het Tweede Kamerlid, die deze dag op werkbezoek is in Hengelo, zal ingaan op de vraag wat we van het nieuwe rechtse kabinet moeten verwachten en wat dat betekent voor de mensen met de zogenaamde middeninkomens, de lagere inkomens en voor de mensen die afhankelijk zijn van een uitkering of dat mogelijk gaan worden.
Het kabinet heeft reeds bekend gemaakt dat bijvoorbeeld de bijstandsuitkering fors omlaag gaat. In 20 jaar tijd gaat er maar liefst 2000 euro af van de jaaruitkering: ruim één-achtste deel. En ouders verliezen hun bijstand als een inwonend kind werk heeft.
En kom je door alle ellende in de schulden, dan heb je pech gehad: want door dit kabinet wordt ook de schuldhulpverlening beperkt. Dit is maar slechts een greep uit de maatregelen die de mensen zullen treffen. Ook de mensen uit de sociale werkvoorziening en de van jongs af chronisch zieke WAJONG ers zullen hard worden getroffen
Karabulut zal samen met de zaal proberen zich voor te stellen wat dit voor de mensen concreet betekent en of het tij nog te keren is.


Daarna zal ze samen met SP wethouder Mariska ten Heuw vertellen over haar bevindingen in Hengelo, de situatie van werkgelegenheid en de pogingen van dit college om het sociale beleid op peil te houden.

Uiteraard is er ruime gelegenheid voor inbreng en vragen van alle aanwezigen.

U bent hier