h

Met de SP bus naar Connexxion

6 oktober 2010

Met de SP bus naar Connexxion

Connexxion beloofd snel uitsluitsel heropening bushalte

25 bewoners van een ouderenwooncomplex, die al een jaar in actie zijn voor het heropenen van ‘hun bushalte’, zijn met de SP bus op bezoek gegaan naar Connexxion in Enschede.
Zij bepleitten daar het snel heropenen van de bushalte voor hun deur die ruim een jaar geleden opgeheven werd.
De heer Lievens die namens Connexxion de SP delegatie en de bewoners ontving verzuchtte bij het zien van zo’n grote delegatie dat hijzelf beter naar de bewoners toe had kunnen komen.

De bewoners werden in augustus 2009 plotseling en zonder bericht geconfronteerd met de opgeheven bushalte. Daar stond te lezen dat de opheffing van deze halte op lijn 12 tijdelijk zou zijn. Maar er was niemand die kon vertellen hoe lang het zou gaan duren.
Na een handtekeningenactie van de bewoners en ondersteuning vanuit de SP werd beloofd dat in het voorjaar van 2010 de halte heropend zou worden. Omdat de gemeente noch Connexxion na de zomer nog helemaal niet aan wilden geven wanneer de halte heropend wordt besloot de SP de bewoners uit te nodigen voor een gesprek met Connexxion.

De heer Lievens kon uitleg geven over de reden van tijdelijke sluiting: de rijtijden konden door het succes van de buslijn 12 niet meer gehaald worden, waardoor reizigers hun aansluiting zouden missen. Dat was de reden de lijn in te korten en minstens vijf haltes te schrappen.
Een oplossing werd gezocht in het verkorten van de lijn door op de Deldenerstraat een doorsteek te maken naar de Pasteurstraat. Door bezwaarprocedures is realisatie hiervan nog steeds uitgesteld. Maar in de discussie met de bewoners werd duidelijk dat een tussenoplossing nodig is en ook tot de mogelijkheden behoort. Vanwege een nieuwe route via het gezondheidspark is winst op de rijtijd nu wellicht al mogelijk. Bovendien zal er gekeken kunnen worden naar het rijden via de oude langere route buiten de spits. Voor de ouderen biedt dat zeker soelaas, omdat zij het merendeel van hun ritten maken op de rustige tijden na 9.00 uur. Binnen twee weken zal Connexxion laten weten welke mogelijkheden tot heropening er liggen. En dat is volgens mevrouw Reef, een van de voortrekkers van deze actie maar goed ook, want Hart van Nederland is zeer geïnteresseerd in een reportage over deze gesloten halte voor onze voordeur.
Met het hoopvolle geluid om binnen twee weken een mogelijke oplossing te horen werd de bijeenkomst besloten en keerden de bewoners weer huiswaarts. Met de bus!

Hetfilmpje
Ouderen gaan met de bus naar connexxion

U bent hier