h

Ook Hengeloers op manifestatie tegen Klink ’s bezuinigingen

8 juli 2010

Ook Hengeloers op manifestatie tegen Klink ’s bezuinigingen

Er waren ook een aantal boze demonstranten uit Hengelo aanwezig op de manifestatie tegen de bezuinigingsplannen van minister Klink van Volksgezondheid. Terwijl de bewindsman het WK in Zuid Afrika bijwoonde stuurde hij namens het demissionaire kabinet alvast plannen voor 1,2 miljard bezuinigingen naar de Kamer. Daar zitten zeer asociale maatregelen bij onder andere het instellen van eigen bijdragen voor verschillende medische behandelingen.

Manifestatie in Den Haag

Op de door de SP zeer snel georganiseerde manifestatie waren logopedisten, dietisten, en tal van andere beroepsgroepen uit de gezondheidszorg vertegenwoordigd onder de ruim 500 demonstranten die manifestatie. Zo ook Ellen Westendorp uit Hengelo. Ze werkt in een instelling voor kinderpsychiatrie in Almelo en is lid van het actiecomité Zorg Geen Markt / GGZ

Ellen WestendorpAls een van de tiental sprekers hield zij de aanwezige Kamerleden en de boze demonstranten voor dat naast het onzalige plan van de eigen bijdrage mensen met een psychiatrische ziekte erg getroffen worden door het stopzetten per 1 juli van de zogenaamde PGB's, de Persoons Gebonden Budgetten. Door die PGB's plotseling te schrappen wordt er misschien op de korte termijn bezuinigd, maar moet er juist op iets langere termijn veel meer aan zorgkosten uitgegeven worden.
Kijk hier voor haar toespraak.

In het aangevraagde spoeddebat met de Kamer werd de minister door SP kamerlid Renske Leijten stevig aangepakt over deze ontijdige onzalige voorstellen. Uiteindelijk ging een Kamermeerderheid niet akkoord met de eigen bijdrage plannen van Klink.

Acties hebben succes: bezuinigingen eigen bijdrage van de baan

U bent hier