h

SP presenteert plan Hart voor de Zaak - Steun voor de kleine ondernemers

4 juni 2010

SP presenteert plan Hart voor de Zaak - Steun voor de kleine ondernemers

Op maandag 7 juni presenteert SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen het SP-plan ‘Hart voor de Zaak' op een openbare discussiebijeenkomst met ondernemers in Hengelo. De avond wordt gehouden in de bovenzaal van Grandcafé 'De Twee Wezen', Burgemeester Jansenplein in Hengelo en begint om 19.30 uur.

Hart voor de zaak

Gesthuizen heeft hiervoor samen met de SP afdeling tientallen ondernemers in Hengelo uitgenodigd: Gesthuizen: "'Hart voor de Zaak' is mijn plan om de positie van het kleinbedrijf in Nederland te versterken. Ik ben sinds kort met dit plan op tournee door het land en ga daarbij graag in discussie met ondernemers en nodig steeds verschillende sprekers uit om met mij het debat aan te gaan. Over dit plan zei Vicevoorzitter van MKB-Nederland Michael van Straalen bij de presentatie in den Haag onlangs: “het zou in geen enkel verkiezingsprogramma misstaan.”

Na de presentatie van het plan "Hart voor de Zaak" zal een panel een reactie geven op deze voorstellen. Het panel zal ondermeer bestaan uit Joop Wikkerink van het ROZ (Regionaal Orgaan Zelfstandigen), Ekrem Yilmaz van ondernemersvereniging TIAD en PvdA Tweede Kamerlid Anja Timmer.
Na de pauze zal wethouder Mariska ten Heuw ingaan op het voorstel en de huidige situatie voor ondernemers uit het midden en kleinbedrijf in Hengelo.

Het plan “Hart voor de Zaak - steun de kleine ondernemer” bevat tientallen voorstellen voor een sterk kleinbedrijf. De voorstellen hebben betrekking op arbeidsongeschiktheid, ziekte van personeel, bedrijfsfinanciering, het voorkomen van criminaliteit, bereikbaarheid & mobiliteit en regeldruk.
Gesthuizen: "De Nederlandse economie wordt voor een heel belangrijk deel gedragen door de vele ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf. Deze ruggengraat van de Nederlandse economie zorgt voor meer dan de helft van de totale werkgelegenheid in ons land. Veel ondernemers zijn van nature geneigd te vertrouwen op eigen kracht. Vanwege het grote belang voor onze economie verdienen deze ondernemers echter ook steun, of op zijn minst behoort hen het ondernemen niet moeilijk gemaakt te worden."

U bent hier