h

Bewoners Hengelose Es bieden Welbions directeur WC-rollen aan

6 juni 2010

Bewoners Hengelose Es bieden Welbions directeur WC-rollen aan

Tientallen boze bewoners van de Hengelose Es hebben directeur Pinkhaar van Welbions tijdens een avond over de sloop van hun woningen WC rollen aangeboden. De bewoners stapelden het WC papier op de tafel voor Pinkhaar op met de boodschap: "Veeg hier je gat maar mee af ,Welbions, in plaats van met onze eisen voor compensatie van de te hoge stookkosten.".

bewoners plaatsen hun wc rollen op tafelbewoners plaatsen hun wc rollen op tafel

In een huis-aan-huisbrief stelde Welbions namelijk dat ze het rapport met de eisen tot compensatie dat door SP en bewoners is gemaakt bestudeerden en deze avond met de klankbordgroep wilden bespreken. Maar, zo voegde de woningcorporatie er al bij voorbaat aan toe: "Wij handhaven ons standpunt dat er geen compensatie wordt gegeven in het verbruik van gas.”
Directeur Pinkhaar reageerde zeer geïrriteerd op de suggestie dat Welbions het rapport niet serieus zou nemen. Maar tijdens zijn verhaal liet hij weten de waarde van de bevindingen van de hoge stookkosten en de steekproef die daar voor gebruikt was te betwijfelen. Wel meldde hij opnieuw dat op basis van onderzoek door de huurcommissie van 6 woningen er een mogelijke vermindering van de huurprijs in het verschiet lag.
Marnix Morsink, woordvoerder namens de bewoners liet niet na om fijntjes op te merken dat het stookkostenrapport zich baseerde op een steekproef onder 38 huishoudens, en Pinkhaar geen bezwaar maakte tegen een steekproef van de
huurcommissie van 6 woningen..

directeur Pinkhaar in discussie met bewonersdirecteur Pinkhaar in discussie met bewoners

Ook ontkende Pinkhaar dat de stookkosten het gevolg waren van het jarenlange advies van de verhuurder aan bewoners om de vochtklachten te lijf te gaan door flink te stoken met de ramen open. Hij zei vervolgens luid en duidelijk dat Welbions niet van plan was de te hoge energiekosten te compenseren. De bewoners kregen hiermee gelijk dat Welbions zijn gat afveegt met het stookkosten onderzoek en de eis voor compensatie. Pinkhaar gaf naast zijn boosheid aan ook heel verdrietig te zijn omdat de bewoners blijkbaar niet zien dat Welbions alles in het werk stelt om de sloop en de uitplaatsing van huurders zo goed mogelijk voor te bereiden. Daarop gaf Morsink aan dat Pinhaar de WC rol ook wel mocht gebruiken om zijn traantjes van verdriet weg te vegen.

"In plaats van hun gat af te vegen met het rapport van SP en bewoners, kunnen ze veel beter op de eisen van het rapport ingaan, namelijk een serieuze compensatie van de bewoners voor de periode tot 2014 wanneer ze uit de woningen moeten vanwege sloop. Daarom kreeg Welbions WC rollen aangeboden. Daar hebben ze blijkbaar gebrek aan. " aldus Marnix Morsink, woordvoerder namens de bewoners en de SP.

U bent hier