h

Afvalcontainers plaatsen alleen in overleg met bewoners

16 mei 2010

Afvalcontainers plaatsen alleen in overleg met bewoners

De SP zal in de vergadering van de Raadscommissie Fysiek van aanstaande woensdag (19 mei) het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers aan de orde stellen.

Op veel meer plaatsen in de stad worden de zogenaamde bovengrondse blokcontainers vervangen door ondergrondse afvalcontainers, waarbij via een bovengrondse invoer afvalzakken kunnen worden gestort. Naar aanleiding van de onaangekondigde plaatsing van zo'n container midden op een speelveld in de Pastoor van Rossumstraat in 't Kotte wil de SP dat het beleid van de gemeente hierin duidelijk maakt dat voordat tot plaatsing wordt overgegaan er met de bewoners overeenstemming moet zijn bereikt over de exacte plaats van de container.

container midden op een speelveld in de Pastoor van Rossumstraat
Container midden in een speelveld in de Pastoor van Rossumstraat

Bewoners is die straat voelen zich overvallen en snappen niet waarom niet de plaats van de bovengrondse container is gekozen als plaats voor de nieuwe container. Ook maken ze zich boos over afvalcontainers in de buurt van speelplaatsen. Maar al te vaak stapelt zich afval rond de containers op.
Dat dit gebeurd kunnen bewoners in de Sterrenbuurt bevestigen die sinds een jaar een afvalcontainer naast een speelplaats hebben gekregen.

Vuil naast container bij een speelveld in de Sterrenbuurt
Vuil naast container bij een speelveld in de Sterrenbuurt

"Bij tijd en wijle als de container verstopt zit ( bij de ondergrondse container al 5x gebeurd) of vol zit, staan er zakken met huisvuil en etensresten naast de container. Dit is een lekkernij voor de vogels en kattenen het duurt dan niet lang of het vuil ligt ernaast. Dit is niet bevorderlijk voor de kinderen en de buurt.", aldus een bewoner in de Sterrenbuurt.

De SP wil nu van de wethouder de garantie dat slechts in overleg met bewoners de containers op geruime afstand van kinderspeelplaatsen geplaatst worden.

U bent hier