h

SP in nieuw college: garantie voor behoud sociaal Hengelo

15 april 2010

SP in nieuw college: garantie voor behoud sociaal Hengelo

Er is een historisch akkoord bereikt bij de formatie van een nieuw College van Burgemeester en Wethouders in Hengelo. Nadat jarenlang steeds het CDA en de PvdA de 'romp' van een college vormden is daar nu een breuk in gekomen.

De CDA formateur zag geen kans meer om een college te vormen waar zij deel uit van zouden maken. Aanleiding was de voorwaarde die de PvdA stelde om met de SP te onderhandelen. Het CDA koos ervoor om over rechts te gaan met de VVD en sloot de SP uit. Dit leidde tot volgehouden verzet bij de PvdA.
Voor de SP is nu de mogelijkheid om in een zo links mogelijk college te zorgen dat de bezuinigingen niet worden afgewenteld op de mensen die het al het moeilijkst hebben. Dit is voor de SP een harde voorwaarde die ook door andere partijen van de mogelijk nieuwe coalitie die zich aandient PvdA, Burgerbelangen, D'66 en Groenlinks onderschreven wordt. Mariska ten Heuw zal namens de SP wethouder worden en de post Sociale Zaken, Werk en (Sociale) Economie voor haar rekening nemen.

Voorwaarde is wel dat de leden van de SP in Hengelo zich uitspreken voor deze deelname in het stadsbestuur. Daartoe vindt op maandag 19 april een ledenvergadering plaats.

U bent hier