h

SP Hengelo wil maatregelen tegen nachtelijke vernielingen in uitgaansnachten

1 april 2010

SP Hengelo wil maatregelen tegen nachtelijke vernielingen in uitgaansnachten

De Hengelose SP fractie wil dat het Hengelose Gemeentebestuur snel met maatregelen komt om het vandalisme in uitgaansnachten in Hengelose buurten te bestrijden. In verschillende buurten blijkt terugkerend uitgaanspubliek veel overlast en vernielingen te veroorzaken: van wildplassen, tot het inslaan van autoruiten, het afrukken van autospiegels en meer.

kapotgeslagen autospiegelHet afgelopen weekend is daarbij in de Vondelstraat ook een Defibrillatorkastje van de AED van de muur gerukt en compleet vernield. Buurtbewoners in die straat zijn de overlast al geruime tijd beu. Een aantal van hen heeft na een vandalistische carnavalsnacht, waarbij tientallen autospiegels het moesten ontgelden een oproep verspreidt onder de bewoners om zich te bundelen in de aanpak van deze vernielzuchtige uitgaanders.

afgebroken autospiegelSP raadslid William van den Heuvel wil dat de gemeente snel met maatregelen komt en verwijst daarbij naar een eerdere aanpak in de Schefferlaan aan de noordkant van het centrum. Hij wil van het college weten of die aanpak afdoende heeft gewerkt zodat er daar geen overlast meer plaatsvindt. Ook wil hij dat de politie meer surveillance inzet op routes waar veel overlast van terugkerend uitgaanspubliek plaatsvindt.

Vragen aan het college over Sporen van Vernielingen in uitgaansnachten in Hengelose buurten
Oproep onder buurtbewoners in de Vondelstraat

U bent hier