h

Ledenvergadering geeft groen licht voor deelname SP in Hengelo’s college van B en W

21 april 2010

Ledenvergadering geeft groen licht voor deelname SP in Hengelo’s college van B en W

Op maandag 19 april hebben de leden van de SP in Hengelo hun instemming uitgesproken met het concept coalitieakkoord van Pvda, SP, Burgerbelangen D66 en Groenlinks. Veel waardering was er voor de inzet en de gevolgde strategie van de twee SP onderhandelaars William van den Heuvel en Mariska ten Heuw.

Vooraf al druk gepraat buiten de Boortoren
Vooraf al druk gepraat buiten de Boortoren van Buurtcentrum ´t Geerdink waar de ledenvergadering plaats vond.

Er werden nog enkele kwesties doorgesproken die ook in de verkiezingen een rol speelden, zoals de aandacht voor de wijken, waar nu ook een budget voor is vastgesteld; Lange Wemen, waarvan de afspraak is dat het raadsbesluit van november 2009 uitgangspunt is en het op basis van het toen afgesproken budget zal moeten worden uitgevoerd. Ook was er instemming met de stop op het slopen die de partijen overeen zijn gekomen, die ook zijn basis vindt in een wezenlijk hogere kernvoorraad van betaalbare huurwoningen waar door het nieuwe college van uitgegaan wordt. Ook instemming was er met het niet verder werken aan de dure Laan van Driene. Maar toch vooral de garantie op het behoud van sociale sociale voorzieningen voor de Hengeloers mag gezien worden als een belangrijke verschil met een eventuele rechtsere coalitie.

Onder applaus werd het coalitieakkoord door de unanieme ledenvergadering aanvaard als een goede basis voor samenwerking.

Bijzonder trots waren de leden op de nieuwe SP wethouder Mariska ten Heuw met haar portefuille Sociale Zaken en (Sociale) Economie. Zij wordt hiermee de eerste SP wethouder in Twente en in Overijssel.

Verkiezingskraam

U bent hier