h

SP plant bomen langs de Fietslaan van Driene

24 februari 2010

SP plant bomen langs de Fietslaan van Driene

Een werkploeg van de SP heeft vanochtend een begin maken met het groener maken van de ‘fietslaan’ van Driene. Deze prachtige fietsverbinding tussen winkelcentrum Groot Driene en de wijk Klein Driene langs het ouderencomplex ’t Swafert verdient het om nog groener en daarmee aantrekkelijker te worden. Daarom is het begin gemaakt met het bijplanten van bomen langs dit fietspad. Voor de SP moet Hengelo een veel groenere stad worden en fietsstad nummer één in Nederland.


Meer bomen in plaats van meer asfalt

De SP plant deze bomen juist op deze plek als reactie op CDA’er Wibout Dragt die vorige week met een shovel deed alsof hij een begin zou maken met het asfalteren van een nieuw stuk autoweg op deze strook groen. Het CDA wil in de komende jaren graag minstens 34 miljoen uitgeven aan deze anderhalve kilometer wegverbinding.

SP raadslid Vincent Mulder: “Het CDA suggereert met de shovelactie twee hele domme dingen. Ten eerste doen ze het voorkomen alsof er al besloten zou zijn dat deze wegverbinding er komt, terwijl daar geen draagvlak voor is. De aanleg van deze weg is zeer omstreden vanwege het aantrekken van veel meer verkeer, dat deze doorsteek tussen Hengelo Noord en Enschede zal gaan gebruiken, maar belangrijker is dat het zeer onverstandig is om in deze tijd zoveel geld uit te geven, terwijl er grote bezuinigingen op ons af komen. Als we dan toch wat in de grond stoppen dan liever bomen in plaats van veel geld voor dood asfalt.”

SP-spandoek bij het fietspad

De bomen staan daar waar het fietspad begint bij de bocht Laan van Driene - PC Hooftlaan

U bent hier