h

SP frist geheugen spijtoptant Burgerbelangen op

4 februari 2010

SP frist geheugen spijtoptant Burgerbelangen op

SP raadslid van Grouw uit in een open brief aan Nando Coopman, raadslid van Burgerbelangen zijn verbazing over de zorgen die Burgerbelangen nu deelt over de ontwikkeling van een nieuw winkelcentrum in Hart van Zuid.

In een artikel van 3 februari in de TCTubantia wordt de heer Coopman geciteerd als lid van de enige fractie die de ontwikkelingen kritisch volgt. Reden voor Van Grouw om nog eens de raadsverslagen erbij te pakken.

En daar blijkt dat in juli 2007 bijna alle partijen, inclusief Burgerbelangen, voor de ontwikkeling van het Winkelcentrum Hart van Zuid hebben gestemd en daarmee de winkeliers op het Esrein en aan de Industriestraat met dit probleem opzadelden. Er was slechts een partij, de SP, die hiermee niet akkoord ging vanwege de te verwachten leegloop van het huidige winkelgebied.

Van Grouw prijst overigens wel het nieuwe inzicht bij de fractie van Burgerbelangen: "Jij (Nando Coopman red.) was namens jouw partij wel kritisch over het voorstel van wethouder ter Ellen (CDA), maar de motie die je samen met de VVD en Hengelo.nu wilde indienen trokken jullie weer terug! Je trapte in de mooie praatjes van wethouder ter Ellen. Maar je wist - met jouw lange raadservaring - al wel dat deze wethouder vooral uit is op bouwen van meer winkels en kantoren."

Het SP raadslid roept tenslotte Burgerbelangen op om de begraven strijdbijl tegen dit plan weer op te pakken en met de SP en de winkeliers te zorgen dat alsnog het winkelcentrum op het Esrein wordt versterkt in plaats van nieuwbouw in Hart van Zuid.

De brief van Floor van Grouw aan Nando Coopman
De inhoud van het artikel uit TCTubantia

U bent hier