h

Rabotheater niet de dupe van inconsequent subsidiebeleid

24 februari 2010

Rabotheater niet de dupe van inconsequent subsidiebeleid

SP voorstel fluit wethouder ter Ellen (CDA) terug wegens willekeur.

Met steun van een meerderheid van de raad heeft de SP er per amendement voor gezorgd dat een subsidieaanvraag van de Hengelose Schouwburg volledig is gehonoreerd.

De wethouder van financien ter Ellen (CDA) had gemeend om op de aanvraag slechts 25.000 euro uit het ICT Communicatiefonds toe te kennen, slechts een derde van het aangevraagde bedrag. De wethouder kon in zijn laatste vergadering echter niet overtuigend uitleggen waarom eerdere aanvragen uit dit fonds voor andere instellingen wel volledig werden toegekend, en hij deze keer vond dat slechts een deel aan de criteria voldeed.

Een zichtbaar opgeluchte directeur Raoul Boer kon toezien hoe SP raadslid Floor van Grouw een meerderheid van de raad wist te overtuigen dat dit alles de schijn heeft van willekeur. Alleen de fracties van CDA en PvdA stemden tegen het toekennen van de volledige aanvraag.

Verder werd een motie van de SP fractie met algemene stemmen aanvaard om de criteria van dit ICT Communicatiefonds zo snel mogelijk een stuk helderder te maken.

Het door de SP ingediende wijzigingsvoorstel

U bent hier