h

1e prijs voor 65 blijft 65

13 februari 2010

1e prijs voor 65 blijft 65

De SP voerde tijdens de carnavalsoptocht in Hengelo actie. Onder de naam “Tomaten keerlkes en wiefkes” werd de voorgenomen verhoging van de AOW leeftijd bekritiseerd. Er werd een pleidooi gehouden om met speciale uitzendbureau’s de Hengelose economie een positieve impuls te geven. Ook werd gedurende de optocht de toegankelijkheid van de route voor rollatorgebruikers getest.

De actie van de SP maakte zoveel indruk dat de jury besloot deze actie te belonen met de 1e prijs voor kleine loopgroepen.

De SP-groep tijdens de optocht

De SP liet in de optocht zien dat een goede kans voor Hengelo het opstarten van een uitzendbureau voor 65+-ers is. Daar waar Hengelo zich nu vaak richt op innovatieve bedrijven met veel goed opgeleide jongeren moeten we juist de oudere vakmensen van Hengelo aan het werk houden. Een bouwvakker, schoonmaker, politieagente, schilder, stratenmaakster, onderwijzeres en nog veel meer vaklieden op leeftijd lieten zien waar het op uit zou draaien als zij tot na hun 65e moeten blijven werken. Het lijf wil dan namelijk niet meer zo goed mee, maar met wat hulpmiddelen kan er toch nog een zinvolle oude dag worden ingevuld.

De winnende groep bij het SP-kantoor

Opmerkelijk was overigens dat tijdens de optocht de SP ook een kleine enquete hield onder de toeschouwers. Aan de toeschouwers werd gevraagd “Wat zij later wilden worden als ze 65 zouden zijn”. Een grote meerderheid gaf aan dan graag “Gepensioneerde” te willen zijn.

De route die de optocht aflegde bleek voor de rollator gebruikers geen probleem te zijn. Zolang niet van de hoofdweg werd afgeweken kwam men geen obstakels tegen.

Het filmpje op YouTube

U bent hier