h

Overgang thuiszorg reden tot ongerustheid

3 januari 2010

Overgang thuiszorg reden tot ongerustheid

De Hengelose SP fractie heeft de wethouder gevraagd om met spoed opheldering te geven over de overgang van de thuiszorg van Carint naar een van de vier andere zorginstellingen, die daarvoor alle Hengelose mensen thuiszorg moeten gaan leveren per 1 januari.

Mariska ten HeuwDe fractie stelt die vragen op basis van meldingen die de fractie bereiken dat met name Manna moeite lijkt te hebben aan de vraag te voldoen. Daardoor hebben mensen nu geen duidelijkheid over wanneer ze hulp kunnen krijgen van deze organisatie, die deze week zou moeten zijn ingegaan.

De SP wil ook weten om hoeveel mensen met thuiszorg het nu gaat. In september meldde het college dat het zou gaan om 3300 mensen die thuiszorg nodig hebben. Maar in een recent intern bericht van de gemeente staat dat
inmiddels ruim 2050 cliënten bericht van de gemeente hebben ontvangen over welke organisatie per 1 januari 2010 de hulp bij hen gaat verlenen. Ook bleek dat 450 mensen nog niet hadden niet gereageerd.
De SP wil met spoed precies weten hoeveel mensen nu wel en niet zorg ontvangen van een van de vier nieuwe zorgaanbieders in Hengelo. De fractie wil zo voorkomen dat mensen in het nieuwe jaar zonder thuiszorg zitten, of in grote onduidelijkheid verkeren over hun zorg.

Steun voor SP-wet tegen marktwerking
Protest tegen aanbesteding thuiszorg.
SP bezet ingang gemeentehuis voor betere thuiszorg

U bent hier