h

Nieuwjaarsreceptie in teken behoud volwaardig ziekenhuis

3 januari 2010

Nieuwjaarsreceptie in teken behoud volwaardig ziekenhuis

Ondanks de winterkou zijn er zijn honderden mensen bij de SP op de receptie geweest met warme nieuwjaarswensen en warme drank. Het was een komen en gaan van mensen, die de aanwezigheid van de SP opnieuw bijzonder konden waarderen. Maar de handschoenen werden ook uitgedaan om de petitie te tekenen om het Hengelose Ziekenhuis volwaardig laten.

De nieuwjaarskraam van de SP

Ruim vierhonderd handtekeningen werden gezet. Deze actie werd gevoerd samen met de plaatselijke PvdA die eveneens honderden handtekeningen ophaalde.

De laatste raadsvergadering van het jaar werd het college van B en W opgedragen om het gesprek aan te gaan met de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Een motie daartoe werd op voorstel van de SP raadsbreed aangenomen.
Inzet voor het Hengelose bestuur moet daarbij zijn om de plannen voor het inperken van de functies van het Hengelose Ziekenhuis van tafel te krijgen. Geruchten over dergelijke plannen werden de wereld in geholpen nadat de Raad van Bestuur had laten weten miljoenen te willen bezuinigingen en daarbij vitale specialisaties als Intensive Care, Hartbewaking en Gynaecologie van Hengelo naar het Almelose ziekenhuis te willen overplaatsen. Dit is voor de Hengelose Raad onbestaanbaar, want het zou betekenen dat belangrijke urgente zorg niet meer in Hengelo kan worden geleverd, en het Hengelose ziekenhuis een soort tweederangsziekenhuis zou worden, net zoals het ziekenhuis in Oldenzaal. De fusiegolf bij de ziekenhuizen heeft niet geleid tot lagere kosten van de ziekenhuiszorg. Integendeel, een nog niet gepubliceerd rapport van de NMA stelt duidelijk dat de zorg duurder wordt door de fusies van ziekenhuizen. De SP is van meet af aan tegen de fusiegekte in de ziekenhuiswereld geweest, en heeft daarom ook nu weer verzocht om een fusiestop bij ziekenhuizen.

SP'ers wensen Hengeloers een goed nieuwjaar

Per direct fusiestop ziekenhuizen

U bent hier