h

Melding Illegale bomenkap in Beckum

30 december 2009

Melding Illegale bomenkap in Beckum

Met grote regelmaat krijgt de SP een alarmerende melding van de kap van bomen. Heel vaak gaat het om een bomenkap zonder vergunning. De afgelopen dagen ging het wel om een hele grove schending van de bomenverordening.

Na de kap

Iemand meldde: "In het weekend van 19 december zijn er langs de voetbalvelden naast de tribune van TVO Beckum 6 zeer oude inlandse eiken illegaal gekapt. Zeer waarschijnlijk is dit een actie van enkele leden van TVO welke actie de instemming niet heeft van een groot deel van de bevolking. Deze kap is zeer waarschijnlijk illegaal, er is nooit een kapvergunning verleend. Waarschijnlijk is de gedachte achter de kap: als ze weg zijn is er geen weg meer terug. Frappant is natuurlijk dat de eiken op een bestemming liggen waar in de buurt plek zou zijn voor nieuwe starterwoningen in Beckum om de leefbaarheid op peil te houden. Deze eiken zouden dan ook zeer goed in het woningbouwplan ingepast kunnen worden. Nu ben ik als inwoner van Beckum reuze kwaad om deze actie en met mij vele inwoners. Beckum kennende wil men dit onder de pet houden. Ik verzoek u dan ook hierover kritisch vragen te stellen in de raad."

Boomstompen in plaats van trotse eiken

Voor de SP afdeling reden om er op af te gaan en de situatie te bekijken. Inderdaad grove schande in dit prachtige Beckumer landschap. Deze voormalige bomenrij staat in elk plan bovendien als een groene strook. Hoe dan ook, de voorzitter van TVO gebeld, en de ambtenaar. Beide even onthutst als wij en de klager. Toezegging dat zal worden opgetreden tegen de illegale boomzagers. Vragen in de raad stellen is dan mosterd na de maaltijd. Het is gewoon een hele grove overtreding. Wel raar dat de daders op een klaarlichte zaterdag zo maar hun gang konden gaan.

Overigens, hierbij de oproep aan eenieder om vooral te melden waar er op een dergelijke manier ontgroend wordt. In een aantal gevallen is de SP bij machte samen met de bewoners om bomenrijen voor kap te behoeden, zoals in de Mispelstraat, Veldwijk Zuid.

Behouden zilverlindes en esdoorn in Veldwijk
Behouden zilverlindes en esdoorn in Veldwijk

Gemeente furieus over illegale kap eiken bij TVO
Ontgroenbeleid Hengelo
Handtekeningen voor behoud bomen in Veldwijk Zuid
SP eist stop bomenkap Veldwijk Zuid
Bewoners Hasseler Es laten hun straat niet ontgroenen

U bent hier