h

Onderzoek buurtcomité Hengelose Es alarmerend: Vochtoverlast en veel gezondheidsklachten.

25 november 2009

Onderzoek buurtcomité Hengelose Es alarmerend: Vochtoverlast en veel gezondheidsklachten.

Ondersteund door de SP heeft een buurtcomité van bewoners in de Hengelose Es via een enquête blootgelegd wat bij veel bewoners al heel lang speelt, namelijk vochtproblemen in huis en gezondheidsklachten die daar mogelijk uit voortkomen.

Laagbouwwoningen in de Hengelose Es
Laagbouwwoningen in de Hengelose Es;
hier zijn bewoners geënqueteerd

Goede reden voor de SP om met het buurtcomité een bewonersavond te organiseren, waarbij de verhuurder van de woningen Welbions en de gemeente eveneens zijn uitgenodigd.
De avond wordt gehouden op maandagavond 30 november in Buurthuis 't Geerdink aan de van Alphenstraat. De avond begint om 20.00 uur.

Er zal een presentatie worden gegeven van de resultaten uit de enquête, waarbij overigens ook veel reacties over de klachtafhandeling en de service van de verhuurder naar voren zijn gekomen.
Het buurtcomité wil dat deze problemen op korte termijn worden verholpen, maar eist ook een langere termijn visie op hun buurt. Geruchten over sloop die steeds hardnekkiger de ronde doen dragen niet bij aan het woonplezier in dit deel van de Hengelose Es.
De Enquête is onder bewoners van de laagbouwwoningen in het midden en westelijke deel van de Hengelose Es uitgevoerd. (Jan Toorpstraat, Jacob Marisstraat, W v. Konijnenburgstraat, C. Jongkindstraat, V v. Goghstraat en de J. Bosboomstraat).

Het volledige enquêterapport en de aanbevelingen

U bent hier