h

Actiecomité Klein Driene organiseert bewonersavond over verzet tegen sloop

22 november 2009

Actiecomité Klein Driene organiseert bewonersavond over verzet tegen sloop

november een avond voor bewoners van het oostelijk gedeelte van Klein Driene. Ook is de directie van Welbions en tevens wethouder Bron uitgenodigd om met bewoners in gesprek te gaan.

Logo actiecomiteBij aanvang van de avond zullen de handtekeningen tegen de sloopplannen in Klein Driene worden aangeboden en zal met argumenten worden onderbouwd waarom blijkt dat sloop voor de meeste bewoners zeer ongewenst is.

Al jaren worden huurders in Klein Driene geconfronteerd met de dreiging van sloop van hun huizen. “Dit frustreert enorm”, zegt Egbert Voorthuijzen, woordvoerder van het AKD. Geruchten en speculaties over wat er met welke woningen zal gebeuren zijn dodelijk voor de sfeer en de sociale rust in de buurt. Dit moet stoppen. Welbions en de gemeente moeten klare wijn schenken en inzien dat sloop niet is wat wij willen.”

Duidelijkheid
Het AKD pleit voor forse renovatie van de wijk, maar dat is niet wat onlangs op een inloopavond door Welbions werd aangegeven. Voorthuijzen: “Met kleurrijke plaatjes wordt aangegeven wat er eventueel gaat gebeuren. Maar het is onzekerheid wat de klok slaat. Er zijn kaarten getoond waarbij de huizen tussen de Bachstraat en de Oldenzaalsestraat allemaal gesloopt zijn. Daarnaar gevraagd zegt Welbions dat het niet zeker is dat dat ook gebeurd. Dat zijn we dus zat. Wij willen duidelijkheid over renovatie van de huizen en wel nu!”

Het is de bedoeling dat op deze avond bewoners hun vragen en mening kunnen geven tegenover Welbions en de gemeente. Dat is meer dan dat er op een inloopavond uitkomt, dan is iedereen individueel in gesprek.

Bewoners zijn op 25 november vanaf 19.30 uur welkom in het gebouw van de Turks Democratische Vereniging aan de Schumannstraat. Om 20.00 uur begint de discussieavond.

U bent hier