h

Discussieavond '65 blijft 65' met SP - Kamerlid Sadet Karabulut

6 oktober 2009

Discussieavond '65 blijft 65' met SP - Kamerlid Sadet Karabulut

Op maandagavond 12 oktober komt SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut naar Hengelo om te spreken over de plannen voor de verhoging van de AOW leeftijd.

Sadet KarabulutDe openbare avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in Industriemuseum ’t Heim, Industriestraat 9 in Hengelo. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Iedereen is welkom. Ook zal er deze avond gesproken worden door Professor Dr. Geert Braam, die regelmatig over ouderen schrijft in het Parool, de Volkskrant en TC Tubantia.

De SP is sinds de zomer overal in het land in actie met de campagne 65 blijft 65. In toenemende mate blijkt er steun voor de eis om de AOW leeftijd niet te verhogen. Uit onderzoek van NOVA van 1 oktober blijkt dat ook. Twee op de drie mensen wil dat de AOW-leeftijd op 65 blijft. Sadet Karabulut: “Het kabinet moet wakker worden. Er is geen enkel draagvlak voor deze maatregel, zelfs de achterban van de PvdA en het CDA zijn in meerderheid tegen.”. Deze week organiseert de FNV overal in het land stakingsacties van 65 minuten om tegen de verhoging te protesteren.
De actie 65 blijft 65 wordt door de SP gevoerd. Er zijn inmiddels al rond de 100.000 handtekeningen opgehaald.

U bent hier