h

Raad van Commissarissen Welbions biedt SP excuses aan

21 september 2009

Raad van Commissarissen Welbions biedt SP excuses aan

De voorzitter van de raad van commissarissen van Welbions biedt in een brief aan de Hengelose SP haar excuses aan. Aanleiding is een schriftelijk advies aan de twee huurderbelangenorganisaties waarin de Raad van Commissarissen aangeeft voorbeelden te kennen waarbij de SP een huurdersvereniging zou domineren.

Spandoek Welbions

De SP kreeg deze notitie in handen en vroeg de Raad van Commissarissen in een open brief om opheldering. "U zult begrijpen dat we zeer benieuwd zijn naar die voorbeelden en vragen u dan ook om ons te informeren op welke voorbeelden u doelt en hoe die dominantie zich daarbij voordoet." zo vroeg de SP in de open brief aan de raad van commissarissen. De voorzitter van de raad van commissarissen de heer van Walsem komt niet met dergelijke voorbeelden, maar neemt afstand van de gewraakte zinsnede en biedt daarvoor haar excuses aan. De SP vindt het op zijn minst merkwaardig dat je aan de ene kant iets schrijft en als je om uitleg wordt gevraagd je je woorden terugtrekt.

Aanleiding voor deze briefwisseling is het conflict tussen de beide huurderbelangenorganisaties van de gefuseerde corporaties St. Joseph en HBS Ons Belang. Het gaat over de vorm waarin ze na de fusie zouden moeten samengaan, als stichting of als vereniging. De SP is van mening dat een vereniging de beste garanties biedt om de belangen van de huurders zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen. Ze heeft de Hengelose wethouder Bron gevraagd in dit conflict te bemiddelen. Inmiddels is er bemiddeling in gang gezet.

De brief van Welbions

U bent hier