h

Salaris van topman Carint wanstaltig

17 juni 2009

Salaris van topman Carint wanstaltig

Wanstaltig. Zo kwalificeert SP fractievoorzitter Mariska ten Heuw het salaris van € 411.000,- dat Carint/Reggeland topman J. Hofhuizen in 2008 ontving. Dagblad Tubantia Twentsche Courant publiceerde zaterdag 13 juni de salarissen van de bestuurders van de Twentse zorginstellingen. Hofhuizen eindigde als tweede in deze opsomming. “Ik herinner iedereen nog maar even dat begin 2008 ruim 150 mensen bij Carint hun arbeidsovereenkomst moesten beëindigen als gevolg van de veranderingen in de Thuiszorg en als ik dan nu lees, dat in hetzelfde jaar de topman een salaris opstrijkt van € 411.000,-, dan val ik stil en weet ik niet meer wat ik moet zeggen,” geeft ten Heuw aan. “Het is onrechtvaardig en niet uit te leggen!”.

Mariska ten HeuwIn de raadscommissie Sociaal bracht Ten Heuw het onderwerp te sprake. In juni gaat de gemeente Hengelo de hulp in de huishouding opnieuw aanbesteden. Zij pleitte onverkort voor het handhaven van de Balkenende norm voor publieke organisaties. “Bestuurders moeten snappen dat mensen de grote graaicultuur helemaal zat zijn, omdat het vooral zo onrechtvaardig is ten opzichte van de mensen die het werk moeten doen; dit laat zien dat het systeem door en door rot is.”.

Carint biedt nu ook thuiszorg aan in Hengelo. Bij de vorige aanbesteding in 2006-2007 is in het bestek de naleving van de Balkenende norm reeds opgenomen. Het was echter niet ‘juridisch afdwingbaar’ volgens Pvda wethouder Otten. “De gemeente Hengelo schermt met het Pact Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het lijkt mij dat een stichting die zijn bestuurder dergelijke bedragen uitbetaald niet binnen de categorie “maatschappelijk verantwoord” valt”, aldus ten Heuw. Als de gemeente dit juridisch niet kan afdwingen, dan dient publiekelijk het ongenoegen over dit beloningsbeleid te worden uitgesproken. Ze kondigde aan het initiatief te nemen om hierover via een motie een uitspraak van de gemeenteraad te vragen.

SP noemt salaris Carinttopman wanstaltig
Crisis vraagt om solidaire oplossingen

U bent hier