h

Alle duimen omhoog voor Skatepark Hengelo

29 juni 2009

Alle duimen omhoog voor Skatepark Hengelo

"Niet bij de pakken neerzitten, maar positief vooruit denken." Dat is de beste omschrijving van de drukbezochte presentatie in het wijkcentrum de Hengelose Es. Terwijl in een andere zaal door raadsleden en ambtenaren getheoretiseerd werd over 'het imago van Hengelo.....' gaven Marco Matic en Tjeerd Derkink, beide enthousiaste skaters uit van de Skatewerkgroep Hengelo een presentatie over een mogelijke concrete aanwinst voor Hengelo's imago, namelijk een skatepark. Dat dit geen utopie is lieten ze zien met voorbeelden van skateparken uit tal van steden, van Marseille tot Zutphen.

tientallen enthousiaste skaters in de zaal willen hun Hengelose skatepark
tientallen enthousiaste skaters in de zaal willen hun Hengelose skatepark

Wat de meeste mensen van de tientalllen belangstellenden niet wisten is dat er in Hengelo sinds 1985 al negen skatevoorzieningen bestaan hebben, die helaas ook allemaal weer verdwenen zijn. Zo is twee jaar geleden met de afbraak van de Seahorse loodsen de bekende indoor skatebaan The Kick verdwenen en is er na de onnodige sloop van de Weusthag 'Spineramp' alleen nog maar het pleintje naast de Thiemsbrug over voor de skaters. En ook dit laatste pleintje is bedreigd door de plannen voor het nieuwe stadskantoor op Lange Wemen. Maar de stemming op deze avond was verre van somber. Marco en Tjeerd gaven een fantastische presentatie met een pleidooi voor het weer levendig maken van een stuk stadscentrum door er een Skatepark te bouwen. Ze gaven een duidelijke voorkeur aan voor de nieuwe plek voor Metropool, waar straks een stationsplein Hart van Zuid moet verschijnen. Inderdaad een prima plek voor skaters die niet ergens achteraf, maar juist in het stadsgezicht horen. Skaters stralen activiteit uit, het is prachtig om naar te kijken, ook voor niet skaters en met een skatebaan die parkachtig is aangelegd is zoiets een aanwinst voor de stad.
En, gezien de problemen met vetzucht onder jongeren vormt skaten bovendien een fantastische uitnodiging om je vooral niet te dik te maken.

Skater en lid van de Skatewerkgroep Hengelo Tjeerd Derkink in actie
Skater en lid van de Skatewerkgroep Hengelo Tjeerd Derkink in actie

Hardop dromen van Skateplaza
Skateboarden met Chris

U bent hier