h

SP verwerft unanieme steun: vuurwerk uit de woonwijk

11 maart 2009

SP verwerft unanieme steun: vuurwerk uit de woonwijk

Onder grote aanhoudendheid heeft de SP in Hengelo gestreden voor het inperken van mogelijkheden voor vuurwerkopslag en -verkoop in woonwijken. In de raadsvergadering van 10 maart werd hierbij een belangrijke overwinning geboekt.

Na de vuurwerkramp in Enschede werd duidelijk dat op verschilldende plaatsen in Hengelo grote opslagbunkers en verkooppunten voor vuurwerk naast woonhuizen bevonden. Na verschillende acties met bewoners uit verschillende buurten in 2000, 2004 en opnieuw in 2004 werd de strijd aangegaan tegen de verdere uitbreiding van de mogelijkheden voor meer vuurwerkopslag in woonwijken.
In juni werd in de Hengelose gemeenteraad een onder andere door de SP fractie ingediende motie aangenomen die het college opdracht gaf 'alles te doen wat in zijn vermogen ligt om het verlenen van de vergunning voor de opslag van vuurwerk tegen te gaan.'
Na verloop van tijd en verschillende debatten verder gooide de wethouder de handdoek in de ring en werden mogelijkheden om opslag te beperken niet verder onderzocht. Zo ligt er nu ondanks heftige protesten van de buurt er bij de firma Busscher aan de Deurningerstraat nu de mogelijkheid voor opslag van 40.000 kg.

De SP heeft nu in de raadsvergadering van 10 maart unanime steun gekregen voor haar voorstel om de uitbreidingsmogelijkheden voor vuurwerkopslag in woonwijken uit te sluiten. De raad gaf hiermee het college de opdracht om een zogenaamde parapluherziening voor het bestemmingsplan uit te werken waarbij vuurwerk slechts op bedrijfsterreinen opgeslagen mag worden.
Dit is een belangrijke stap in de goede richting van het streven: Vuurwerk uit de Woonwijk

De motie
SP voorstel inperken vuurwerkopslag en verkoop in woonwijken

U bent hier