h

Bewoners Hasseler Es laten hun straat niet ontgroenen

1 oktober 2008

Bewoners Hasseler Es laten hun straat niet ontgroenen

Bewoners van de August Vördingstraat (Hasseler Es) zijn door de Gemeente per brief geïnformeerd over het verwijderen van het groen tegen hun huizen. De gemeente wil dit vervangen door ......... bestrating. SP raadslid Ria Rouwet ging bij de boze bewoners langs en constateerde dat het wel een wraakactie van de gemeente lijkt.

Ria RouwetAl meer dan 20 jaar hebben ze een gebruikersovereenkomst met de gemeente over dit snippergroen bij hun huizen. In Januari van dit jaar kregen de bewoners een brief van de gemeente met de aanbod om het snippergroen te kopen. Op dit aanbod is een grote groep bewoners niet ingegaan, immers de grond werd erg duur mede vanwege de hoge notariskosten die er mee gemoeid zou zijn. Daarop volgde de brief dat de gemeente het groen wil verwijderen. Bewoners hebben geprobeerd verhaal te halen en wilden een gesprek met de gemeente. Daar werd niet op ingegaan.

snippergroen

Tijdens de raadscommissie vergadering waren bewoners ervan getuige dat op vragen van SP raadslid Rouwet de wethouder moest toegeven dat het hier om een erg rare situatie gaat, die wat hem betreft opgelost moet worden. De SP wacht de definitieve toezegging van de wethouder af, maar zal er op toezien dat de huidige groene situatie voor de bewoners behouden blijft. Het onderhoud van de stukken groen gebeurt immers toch al door de bewoners zelf, zodat de kosten van onderhoud voor de gemeente vrijwel nihil zijn.

snippergroen

U bent hier