h

SP voert actie voor pasjes gratis OV (update)

1 juni 2008

SP voert actie voor pasjes gratis OV (update)

ROOD, jong in de SP, voerde maandag 2 juni actie in Hengelo voor de invoering van een OV-jaarkaart voor 16- en 17-jarige scholieren in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Hoewel ook MBO-studenten vaak met hoge reiskosten te maken krijgen, krijgen zij in tegenstelling tot studenten in het Hoger Onderwijs géén OV-jaarkaart. ROOD en de SP zijn van mening dat MBO’ers net zo goed recht hebben op gratis openbaar vervoer en dat reiskosten jongeren niet mogen belemmeren om hun favoriete studie te gaan volgen.

Er werd grif getekend!
Er werd grif getekend!

De ROOD leden kregen een warm onthaal op het ROC aan de Sportlaan Driene in Hengelo. Scholieren en Docenten kwamen spontaan naar buiten om te tekenen. Een concierge moedigde de scholieren aan: "Hey hebben jullie al getekend? Moet je wel doen hoor!"

Veel sympathie en instemming
Veel sympathie en instemming

Ruim driehonderd handtekeningen zijn er tijdens de pauze van de lessen van het ROC aan de Sportlaan Driene opgehaald. Alle scholieren die uit de lessen kwamen wilden grif tekenen. Hoewel het invoeren van gratis OV kaart voor 16 en 17 jarige MBO studenten de meeste van hen niet meer zal helpen herkennen ze de problemen zeker en tekenen daarom grif mee.
Een scholiere: "Mijn moeder moest per jaar 600 euro betalen voor mijn busreizen van Haaksbergen naar Hengelo. Dat is toch niet eerlijk als anderen gewoon een gratis OV pas krijgen. Waarom wij niet? Ik vind het een goeie actie. Voor mij te laat, maar voor anderen misschien niet."

Leerlingen wilden maar al te graag meteen hun pasje met pasfoto klaar maken!
Leerlingen wilden maar al te graag meteen hun pasje met pasfoto klaar maken!

Afgelopen week startte de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) samen met ROOD de campagne Geen OV = Niet OK. Deze campagne zal de hele maand duren en wordt door het hele land gevoerd.

Meer informatie is te vinden op www.rood.sp.nl en www.geenovnietok.nl

U bent hier