h

SP organiseert 8 mei bewonersavond over grote sloopplannen Klein Driene

5 mei 2008

SP organiseert 8 mei bewonersavond over grote sloopplannen Klein Driene

De SP is geschokt over de kale sloopcijfers van betaalbare huurwoningen in Hengelo uit de nieuwste Notitie Woningbouw die deze maand in de gemeenteraad besproken wordt. Zo staan er volgens deze laatste plannen in Klein Driene in totaal 369 goede en betaalbare woningen op de nominatie om gesloopt te worden.

De SP vindt de plannen haaks staan op de uitkomsten van bewonersonderzoeken die ze zelf en die de gemeente onlangs gehouden heeft, waarbij geconstateerd wordt dat veel bewoners met veel plezier in de woningen in deze buurt wonen.

Vandaar dat de partij bewoners van Klein Driene oproept om zich over deze voorgenomen sloop uit te spreken en organiseert daartoe een bijeenkomst voor bewoners op donderdag 8 mei in Buurthuis Klein Driene, C.Franckstaat 36. Het begint om 20.00 uur.

Goede betaalbare woningen Händelstraat worden gesloopt
Goede betaalbare woningen Händelstraat worden gesloopt

Ook elders in Hengelo zijn er plannen om massaal betaalbare woningen te slopen. In Berflo Es Zuid, Veldwijk Noord en Zuid zullen er binnen enkele jaren 1350 woningen verdwijnen. Maar ook sloop in de Hengelose Es en in de Nijverheid is volgens de plannen van de woningcorporaties de komende jaren aan de orde.
Onlangs werd door de gemeente Hengelo met de woningcorporaties Ons Belang en St. Joseph een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarin ze voor de komende jaren het aantal betaalbare huurwoningen in Hengelo met minstens 3.500 willen verminderen. Dat betekent een halvering van het aantal goedkope
huurwoningen in heel Hengelo.

De SP wil de uitkomsten van de inbreng van de bewoners gebruiken bij het verzet tegen deze plannen in de gemeenteraad.

Goede betaalbare woningen Händelstraat worden gesloopt

U bent hier