h

Blij met renovatie sloopwoningen Tuindorp

29 mei 2008

Blij met renovatie sloopwoningen Tuindorp

De SP fractie heeft gisteravond de gemeenteraad geconfronteerd met een opvallende ommekeer in de slooplust van woningcorporatie Ons Belang. De woningcorporatie blijkt namelijk deze week te zijn begonnen om woningen aan de James Wattstraat te gaan renoveren en niet te slopen. In die straat en de Dieselstraat staan 20 woningen op rij al jaren dichtgespijkerd. De SP pleit al jarenlang voor goede renovatieprogramma’s die op tijd starten, en als een veel betere ingreep een goed woningbouwbeleid dienen.

Dichtgespijkerde woningen aan de Dieselstraat

SP raadslid Mulder: “Het laten verslechteren van veel betaalbare huurwoningen zorgt dat woningbouwcorporaties, politieke partijen, maar in het laatst ook de huurders de handen ten hemel richten en verzuchten dat slopen van de woning onafwendbaar is. We krijgen nu gelijk, maar een maand geleden werden we bij de suggestie van renovatie door andere partijen in de raad nog weggehoond.”
De SP vindt dat de ommezwaai naar renovatie van deze woningen laat zien dat zelfs voor woningen die enkele jaren niet meer bewoond zijn renovatie nog een goede optie is. “Maar natuurlijk moeten woningbouwcorporaties het niet zover laten komen en overal tijdig met renovatie beginnen.”, aldus Mulder.

Het gaat in Tuindorp om 20 dichtgespijkerde woningen waarvan er nu om te beginnen 6 worden gerenoveerd. Enkele andere woningen zijn zodanig vernield dat renovatie mogelijk geen optie meer is. De SP heeft de wethouder verzocht om met woningcorporatie Ons Belang in overleg te treden om ook de dichtgespijkerde eengezinswoningen aan de Händelstraat in Klein Driene nu voor sloop te behoeden en ze snel te renoveren. Ook deze woningen verkeren niet in een slechte technische staat. Bovendien zijn de wachtlijsten voor het huren van betaalbare woningen ongekend hoog.

Renovatie Dieselstraat

U bent hier