h

SP houdt avond over problemen Thuiszorg

21 januari 2008

SP houdt avond over problemen Thuiszorg

Op Donderdagavond 24 januari houdt de SP afdeling Hengelo een openbare avond over de alarmerende situatie in de thuiszorg. De avond vindt plaats in van 19.30 – 22.00 uur. In Wijkcentrum de Sterrentuin (Neptunusstraat 51) in Hengelo. Fractievoorzitter Mariska ten Heuw zal uitleg geven over de huidige ontwikkelingen en de voorstellen die haar partij heeft voor verbetering. De toegang is gratis.

Mariska ten HeuwHet jaar 2007 bracht grote veranderingen op het gebied van de Thuiszorg. Niet alleen voor mensen die van de thuiszorg afhankelijk zijn, maar zeker ook voor de mensen die deze zorg leveren. Doordat gemeenten veel strenger de indicatieregels toepassen wordt Thuiszorghulp (‘Huishoudelijke Verzorging II’) veel minder vaak toegekend. Daarentegen stijgt de behoefte aan Alphahulp (‘Huishoudelijke Verzorging I’) snel.

De gevolgen: verlies aan arbeidsplaatsen in de HV II en sterk verminderde zorg voor de mensen die het nodig hebben. In 2008 gaan de verslechteringen door. Tenminste als we niet samen proberen het tij te keren en de Uitverkoop van de Thuiszorg proberen te stoppen. Hoe? Daar willen we graag met u over praten tijdens een thema-avond gezondheidszorg. Ik hoop u dan te kunnen begroeten. U bent van Harte uitgenodigd!

U bent hier