h

TWENCE blijft Twents (update)

15 september 2007

TWENCE blijft Twents (update)

De afvalverwerkingscentrale TWENCE is eigendom van de gezamenlijke Twentse gemeenten (de Regio Twente). Dit zeer winstgevende bedrijf dreigt nu verkocht te worden en daarmee als een privaat commercieel bedrijf verder te gaan.

De gemeenten willen met de opbrengst een aantal grote projecten “de Agenda van Twente” bekostigen.
Maar Twence is een bedrijf dat is opgezet als nutsbedrijf voor de Twentse gemeenten om hun wettelijke taak, afvalverwerking, uit te voeren tegen een zo laag mogelijke prijs. Met de verkoop van Twence verliezen de gemeenten hun zeggenschap over de afvalverwerking in Twente. Tevens verliezen ze daarmee een zeer rendabel bedrijf waarvan de jaarlijkse opbrengsten terugvloeien naar de gemeenten. En ook verliezen ze de mogelijkheid om sturing te geven aan een milieu- en energiebeleid.

Met de privatisering van de electriciteits- en waterbedrijven, en ook van de NS is al gebleken dat de dienstverlening er niet beter van wordt en het voor de klanten zeker niet goedkoper wordt.
Wij vinden dat afvalverwerking in handen moet blijven van de overheid

Daarom verzetten we ons tegen deze verkoop van het afvalverwerkings-bedrijf en roepen op om onze eis te steunen: Hou TWENCE Twents!

Ik vind dat Twence in overheidshanden moet blijven:

Naam:
Woonplaats:
 

Ik wil op de hoogte gehouden worden van het verloop van deze actie

ja, ik vul hieronder mijn e-mailadres in.

nee

E-mail:

U bent hier