h

Brede raadssteun voor SP initiatief tot snelle verbeteringen voor fietsers

29 september 2007

Brede raadssteun voor SP initiatief tot snelle verbeteringen voor fietsers

De SP raadsfractie in Hengelo heeft de vinger op de zere plek gelegd voor wat betreft het lakse fietsbeleid in Hengelo. Deze week werd hun initiatiefvoorstel om voor de zomer van 2008 een tiental concrete verbeteringen uit te voeren raadsbreed aangenomen.

De fractie kwam na eigen onderzoek tot de conclusie dat tot dusver van de beschikbare 1, 8 miljoen euro dat in 2003 was toegekend voor fietsvoorzieningen er nog maar 8 % was besteed.

Voor de komende zomer een fietspad tussen Westermaatweg en Grobbentunnel
Voor de komende zomer een fietspad tussen Westermaatweg en Grobbentunnel

Snel uit te voeren maatregelen: parallelspoors fietspad en een einde aan de fietsenchaos rond het NS station. De fractie voerde de discussie in de gemeenteraad aan door een initiatiefvoorstel om het niet bestede geld snel in te zetten voor concrete maatregelen die snel uitvoerbaar zijn. Daarbij werd ook steun gevonden voor het voorstel om een parallelspoors fietspad richting Borne aan te leggen. Het betreft een nieuw tracé vanaf de nieuwe fietsspoortunnel bij de Grobbenweg tot de Westermaatweg.
Dit vormt een onderdeel van de zogenaamde fietssnelweg, die in de toekomst snelle fietsverbindingen tussen de Twentse steden mogelijk moet maken.

Aanpak stationsomgeving

In de wijde omgeving van het station omgevallen fietsen
In de wijde omgeving van het station omgevallen fietsen

Ook is er nu concreet geld beschikbaar gesteld voor het oplossen van de stallingproblemen van fietsen rondom het NS station. De overdekte fietsenstalling biedt dagelijks een chaotische en compleet vandalistische aanblik van hoog opgestapelde fietswrakken en omgevallen fietsen.

een chaos van fietsen
Een chaos van fietsen

De stallingcapaciteit is vanwege werkzaamheden rondom het station drastisch ingekrompen. Het SP voorstel voorziet in een snelle aanpak van de problemen daar.

Verder komt er binnenkort een gratis bewaakte fietsenstalling voor het stadhuis en zal ook de toegang voor fietsers bij de muziekschool worden verbeterd en veiliger gemaakt, door een toegang vanaf het Bevrijdingslaantje.

De SP fractie is blij dat met de lof van alle fracties er nu eindelijk een begin gemaakt kan worden met het verbeteren van de voorzieningen voor fietsers.
De SP stelde in haar verkiezingsprogramma dit onderwerp als een van haar speerpunten. Hengelo moet Fietsstad nummer een worden!

U bent hier