h

Manifestatie tegen Marktwerking in de Thuiszorg

11 april 2007

Manifestatie tegen Marktwerking in de Thuiszorg

WMO
De actiegroep Zorg geen markt houdt op woensdag 18 april een manifestatie op het plein voor de Tweede Kamer in Den Haag. Op die dag debatteert de politiek over de marktwerking in de WMO (Wet Maatschappelijke ondersteuning). Vele werkers in de thuiszorg merken met hun cliënten nu al dat deze wet de kwaliteit van de thuiszorg ernstig heeft aangetast.
In januari 2007 is de WMO ingevoerd. Daarmee is ook de marktwerking in de thuiszorg via de verplichte aanbesteding ingevoerd. Nu, drie maanden later, wijst alles erop dat de thuiszorg razendsnel wordt uitgehold.
Vanuit Twente organiseert de SP busvervoer.

Onlangs werden op tal van plaatsen in Twente protestbijeenkomsten georganiseerd toen bij de eerste aanbesteding van de thuiszorg bleek dat een aantal vaste thuiszorgorganisaties hun werk niet meer konden blijven doen. Voor de werknemers had dit grote consequenties. Zo dreigt een aantal ervaren thuishulpwerkers te worden vervangen door goedkopere schoonmaakhulpen. Dit is de situatie op tal van plaatsen in het land. Vandaar dat de SP de oproep tot deze manifestatie tegen de marktwerking in de zorg van harte ondersteunt.

De manifestatie vindt woensdag 18 april van 12.00 – 13.00 plaats op het plein voor het Tweede Kamergebouw.
Vanuit Twente organiseert de SP busvervoer. Kosten 10 euro pp.
Vertrek voor de NS stations vanuit Enschede om 8.30 uur; Hengelo 8.45 uur en Almelo 9.10 uur

Voor opgave: bel 074-2772096 of 074-2421042 of mail.

Zorg geen markt

U bent hier