h

Jong en Rood in Borne

1 maart 2007

Jong en Rood in Borne

Onder de kop "Jong en rood" publiceerde het Hengelo's Weekblad afgelopen week een artikel over de SP in Borne dat hieronder integraal is overgenomen.

Jong en rood

Borne - De Socialistische Partij was jarenlang een slapende partij in Borne. Okay, nestor Toon Peters liet geregeld van zich horen, maar er waren te weinig leden om een plaatselijke afdeling te rechtvaardigen. Rob Kolner gaat daar verandering in brengen. De 22-jarige student vindt dat Borne een eigen afdeling verdient.

Kolner wordt ook nog eens de eerste voorzitter. "Het actieve binnen die partijspreekt me heel erg aan. Dat de leden bijvoorbeeld het hele jaar campagne voeren en niet alleen vlak voor de verkiezingen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar merkte ik dat er in Borne geen plaatselijke afdeling van de Socialistische Partij was. Dat vond ik vreemd." Zeker toen bleek dat tijdens de Tweede Kamerverkiezingen overal de SP enorm veel stemmen kreeg. Ook in Borne. Kolner mikt daarom op de volgende gemeenteraadsverkiezingen. "Wil je een plaatselijke tak kunnen oprichten dan moet je in elk geval vijftig leden en vijf bestuursleden hebben. Die zijn er nu. Met hulp van de Hengelose afdeling zijn we bezig met de oprichting van een plaatselijke afdeling. Rond de zomer moet het rond zijn."Kolner studeert commerciële economie. "Veel mensen vinden dat niet passen bij een linkse jongen. Maar bij mij gaat het om de idealen. Die kun je binnen elke studie en elk vakgebied tot z'n recht laten komen." Vaak zie je dat mensen op latere leeftijd hun idealen verliezen. Zeker als ze een beetje gaan verdienen. "Daar ben ik niet bang voor . Maar dat weet je natuurlijk nooit helemaal zeker." Voorlopig gaat de jonge socialist werk maken van 'zijn' afdeling. "Toon Peters moest teveel alleen doen. Het is goed dat nu jong en oud binnen de partij vertegenwoordigd zijn. Het jongste lid is bijvoorbeeld nog maar zestien."

U bent hier