h

Groot Driene - niet vóór maar - tégen ontwikkeling luchthaven Twente

5 december 2006

Groot Driene - niet vóór maar - tégen ontwikkeling luchthaven Twente

De handtekeningenactie die zaterdag 2 december bij het winkelcentrum Groot Driene is gehouden heeft ruim 1000 handtekeningen opgeleverd. In krap 3 uur tijd werden er door de actievoerders van Bewoners Belangen Grundel en Groot Driene honderden handtekeningen ingezameld.

Veel bewoners van Groot Driene betoonden hun dank voor deze geboden mogelijkheid. Gebleken is dat de informatiefolder die gisteren verspreid is voor veel mensen een reden was om speciaal naar het winkelcentrum toe te komen om een handtekening te zetten. Zij waren blij dat er nu eindelijk een mogelijkheid was om hun bezorgdheid te uiten.

actieplaatje tegen luchthaven

Het is duidelijk geworden dat de informatieachterstand in de wijk groot was en er in ieder geval geen ruime meerderheid voor de verdere ontwikkeling van de luchthaven is, zoals eerder gesuggereerd. De SP Hengelo ondersteunt de actiegroep Bewoners Belangen bij deze actie. De handtekeningen zullen deze week tijdens de hoorzitting van de provincie in Enschede worden aangeboden.

De SP pleit al sinds lang voor sluiting van het vliegveld. In 2003 stond een opinieartikel van de toenmalige fractievoorzitter Jean Rouwet in de regionale krant.

De actiesite tegen de luchthaven

U bent hier