h

SP in verzet tegen Hengelo's klein-Wassenaar

23 september 2006

SP in verzet tegen Hengelo's klein-Wassenaar

Daar waar de gemeente Hengelo in de binnenstad moet woekeren met de schaarse grond en hoogbouw soms de beste oplossing is om per oppervlak toch voldoende woningen te bouwen, daar wordt nu aan de noordkant van Hengelo een nieuwbouwwijk gepland met riant grote kavels.

Daar waar de gemeente in de binnenstad zelf weinig grond bezit om betaalbare woningen te bouwen, zodat er zoals bijvoorbeeld in Hart van Zuid straks alleen maar dure woningen door projectontwikkelaars gebouwd worden, daar laat de gemeente Hengelo in de wijk Dalmeden op eigen grond dure villa's bouwen door particultieren, die in alle vrijheid in verscheidenheid kunnen bouwen. De SP is er als enige partij in Hengelo op tegen (zie ook Tubantia).

Dit is wat de wervingsfolder van de gemeente erover zegt:
Een nieuwe woonwijk? Moet opnieuw een deel van het typische Twentse landschap voor de stad wijken? Nee - in ’Dalmeden’ gaat het anders. In dit nieuwe woongebied aan de noordrand van Hengelo staat het landschap voorop. Een mozaïek van akkers en weilanden, boerderijen en dorpen. Open, half open en besloten wisselen elkaar af. Singels, houtwallen, lanen, bosjes en alleenstaande bomen spelen verstoppertje of staan prominent op de voorgrond. Een nieuwe woonwijk? Wordt dit het zoveelste veld waar overheid, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars elkaar de bal toespelen? Nee - in Dalmeden gaat het anders. Daar kan de burger op veel plekken de projectontwikkelaar van zijn eigen huis zijn. Met de nodige vrijheid. Er is plaats voor oude en nieuwe architectuur, voor de eigen smaak. Dalmeden bestaat voor het grootste gedeelte uit grote kavels.

U bent hier