h

Stop de herkeuringen

4 mei 2006

Stop de herkeuringen

SP organiseert busvervoer naar demonstratie den Haag

Het actiecomité “Stop de herkeuringen” organiseert woensdag 17 mei van 12.00 tot 14.00 uur een demonstratie in Den Haag. Het comité is opgericht door een groot aantal belangenbehartigers en roept de regering op de onrechtvaardige en onmenselijke herkeuringen te stoppen. Tijdens de demonstratie zal aan enkele kamerleden een petitie worden aangeboden.

Sinds het begin van de herkeuringen is 35% van de WAO-ers hun uitkering volledig kwijt geraakt. 15% heeft een lagere uitkering. Slechts 4% heeft werk gevonden. Ondanks dat verschillende rechters hebben geoordeeld dat de herkeuringen van het UWV niet rechtvaardig zijn, gaan de herkeuringen gewoon door. Onderzoeken geven vervolgens aan dat 40% van de mensen die voor een WAO herkeuring werden opgeroepen en voor wie als gevolg de uitkering is verlaagd of beëindigd, er in inkomen duidelijk op achteruit te zijn gegaan. In de petitie eist het comité dat de herkeuringen op deze wijze gestopt moeten worden.

De petitie kan ondertekend worden op de site van de LVA.

Opgave voor busvervoer naar Den Haag voor 10 euro per persoon is mogelijk via telefoonnummer 074-2421997 of via de mail: hengelo@sp.nl.
Vertrek is om 9.00 uur voor het NS station Enschede en 9.15 uur voor het NS station Hengelo

De Wit roept op tot steun voor actie “Stop de Herkeuring”

U bent hier