h

Demonstratie tegen de 'Bolkestein' richtlijn in Glanerbrug

7 februari 2006

Demonstratie tegen de 'Bolkestein' richtlijn in Glanerbrug

De SP heeft afgelopen weekend samen met de Duitse WASG (Wahlalternative für Arbeit und Soziale Gerechtigkeit) geprotesteerd tegen de zogenaamde Bolkestein-richtlijn. Dat gebeurde bij de grensovergang tussen Enschede en Gronau.

Demonstratie tegen de dienstenrichtlijn
Onder het motto “Grenzenlos gegen Sozialdumping” werd de omstreden richtlijn bij Glanerbrug symbolisch ten grave gedragen. Op 14 februari debatteert het Europese parlement over deze richtlijn, die het mogelijk moet maken dat de dienstensector in heel Europa volledig door de vrije markt wordt bepaald. Dat zal volgens critici ertoe leiden dat er op het gebied van de lonen, arbeidsvoorwaarden, sociale zekerheid en milieuwetgeving een race naar het diepste punt in werking zal worden gezet.

Het Overijsselse SP-Statenlid Jean Rouwet sprak de demonstranten toe en wees erop dat strijd niet alleen nodig is, maar ook succesvol kan zijn, zoals de acties van de Europese havenarbeiders tegen de havenrichtlijn onlangs nog hebben aangetoond.

Op 14 februari organiseert de Europese vakbeweging een grote demonstratie in Straatsburg. De FNV regelt daarvoor busvervoer. Leden kunnen zich daarvoor aanmelden bij www.fnv.nl/actie

De FNV organiseert voor haar leden gratis busvervoer naar de demonstratie van 14 februari in Straatsburg. Opgeven

Website Attac
Debat over de richtlijn (15-3-2005)
Motie tegen de richtlijn (1-3-2005) (deze motie is aangenomen door de gemeenteraad).
Verslag van de demonstatie

U bent hier