h

SP bij Hengelose sociale werkvoorziening (SWB ) aan de poort

21 oktober 2005

SP bij Hengelose sociale werkvoorziening (SWB ) aan de poort

Een aantal medewerkers van de Solidair-groep uit de Hengelose SP hebben vroeg in de ochtend aan de poort van de SWB Midden Twente gestaan om de werknemers een hart onder de riem te steken.

Door het huidige kabinetsbedrijf is de zekerheid van een werkplek in de sociale werkvoorziening verder op de tocht gezet. Staatssecretaris van Hoof draait de duimschroeven aan. Zo komen gedeeltelijk arbeidsongeschikten niet meer in aanmerking voor een werkplek en worden werknemers onder druk gezet de sociale werkplaats te verlaten. Gemeenten krijgen een beloning voor elke werknemer die ze "uitplaatsen". In plaats van de problemen op te lossen, zekerheid te bieden en te zorgen voor een beschutte omgeving wil de regering een groot deel van de mensen uit de WSW helpen, zo vindt de Solidair groep van de SP. De SP ers deelden pamfletten met deze boodschap
RED DE SOCIALE WERKVOORZIENING.
Deze boodschap werd warm ontvangen in de vroegte bij de Hengelose poort van de SWB. "Het werd in een mum van tijd een druk gesprek met de mensen, waarin ze ons vertelden over de veranderingen in het bedrijf. En dat we niet voor niks waarschuwen voor dit beleid blijkt ook over de verhalen die iedereen kent van andere sociale werkvoorzieningen in de buurt", Aldus Solidair medewerker Jan Heerdink. In de regio zijn op dit moment een tweetal werkvoorzieningen in opspraak door wanbeleid en zelfverrijking van de bestuurders van deze bedrijven. Het gaat om Larcom in Ommen en Topcraft in Oldenzaal. Over de situatie bij Larcom heeft SP Kamerlid Jan de Wit vragen gesteld.

De SP publiceerde eerder een onthutsend rapport naar aanleiding van een enquete onder medewerkers van Sociale werkvoorzieningen in het land Mensen over de Rooie Helpen, dat is wat hier gebeurt...

U bent hier