h

Ikea-bos toch in Hengelo herplant

5 oktober 2005

Ikea-bos toch in Hengelo herplant

Op voorstel van de SP heeft het college van B en W toegezegd, dat de bomen die moesten wijken voor de komst van Ikea op de Westermaat uiteindelijk toch in Hengelo zullen worden herplant.

Onder druk van een provinciale boete bij het verlopen van de termijn waarbinnen herplant diende plaats te vinden, had het college voorgesteld om het gekapte bos elders in Twente te herplanten. De SP stelde in de afgelopen raadsvergadering voor, dat de wethouder eerst nog eens overleg zou voeren met het college van Gedeputeerde Staten om verlenging te verkrijgen van de herplanttermijn, zodat er alsnog een oplossing binnen Hengelo gezocht zou kunnen worden. En, als dat uitstel niet verkregen zou worden, dat dan in elk geval voor 2010 dezelfde hoeveelheid bomen in Hengelo zou worden teruggeplant. Na schorsing van de vergadering werden deze beide voorstellen door het college overgenomen.

Het is met name ook nu weer te danken geweest aan de inzet het de Hengelose Natuur- en Milieuraad bij de raadscommissie, dat uiteindelijk dit resultaat is bereikt.

U bent hier