h

SP solidair met actievoerders in de metaal

1 april 2005

SP solidair met actievoerders in de metaal

Brief ter ondersteuning van de actievoerders in de metaal

Er heerst bij kabinet en werkgevers in dit land een grote doofheid !

Op 2 oktober vorig jaar demonstreerden we met 300.000 mensen in Amsterdam tegen het beleid van dit kabinet. Een beleid dat afbraak betekent van de WW, de WAO, VUT en prepensioen, de maximale arbeidstijden, de medezeggenschap, de Arbo-wet, het minimumloon, het ziekenfonds en ga zo maar door. Een beleid ook dat de lonen wil bevriezen….

Vervolgens werd er na diverse actiedagen in de verschillende sectoren, waaronder die van 27 oktober in de metaal, op 5 november een najaarsakkoord gesloten.
Nu zijn er al vijf maanden verstreken en is er in veel sectoren waaronder de metaal nog steeds geen CAO akkoord. Werkgevers blijven doof voor de argumenten van werknemers voor een goede CAO.

De doofheid van het kabinet en de werkgevers kan maar op een manier doorbroken worden. En dat is door opnieuw in actie te komen. Het is nu tijd om de strijd voort te zetten en de succesvolle acties van 2 oktober en 27 oktober te verzilveren in een goede CAO. De SP steunt jullie opnieuw van harte in die strijd. Samen kunnen we de solidariteit redden, de afbraak stoppen en bouwen aan een beter Nederland: voor jong, voor oud, voor allemaal.

Succes met jullie strijd:
MAAK NEDERLAND BETER !

Namens de SP afdeling Hengelo

Jan Heerdink

U bent hier