h

Oproep aan Kerckhaert om burgemeester voor vrede te worden

15 april 2005

Oproep aan Kerckhaert om burgemeester voor vrede te worden

In een brief aan burgemeester Kerckhaert vraagt de SP fractie hem om zich aan te sluiten bij het initiatief van de burgemeester van Hiroshima voor nucleaire ontwapening onder de naam:
Burgemeesters voor Vrede. Alle burgemeesters van Nederland hebben daartoe onlangs een uitnodiging ontvangen van de Nederlandse steuncampagne voor dit initiatief.

 Mayors for peace
Betreft burgemeesters voor vrede

Geachte burgemeester drs. F. Kerckhaert,

Afgelopen dinsdag 5 april werd door prof. dr. mr. Theo van Boven op uitnodiging van het Platform Hengelo Mondiaal de 12e burgerzaallezing gehouden over het thema mensenrechten.
Op Uw uitnodiging hadden wij de eer om "Mister Human Rights"vooraf te mogen ontvangen in onze gemeenteraad. Daar vertelde de heer van Boven ons dat de kern van zijn betoog zou bestaan uit de stelling dat mensenrechten met name op lokaal niveau gestalte moeten krijgen.
Om dat te illustreren heeft hij U als voorzitter van de raad een boekje van de stad Neurenberg aangeboden waarin de gemeenteraad van deze Duitse stad de mensenrechten voor haar inwoners heeft vastgelegd.

Wat ons betreft behoort het recht op een leven in vrede tot deze fundamentele mensenrechten.
Daarom willen wij U als burgemeester van onze stad vragen om U ook aan te sluiten bij het initiatief van de burgemeester van Hiroshima voor nucleaire ontwapening onder de naam: Burgemeesters voor Vrede. Wij hebben begrepen dat U onlangs een uitnodiging daartoe hebt ontvangen van de Nederlandse steuncampagne voor dit initiatief.
Een afschrift van het persbericht dat daarover toen is uitgegaan hebben wij hier bijgevoegd. Nogmaals willen wij U verzoeken om U namens Hengelo aan te sluiten bij het initiatief.

In afwachting van uw antwoord verblijven wij,

Hoogachtend,

Namens de SP-fractie,

W.L.M. van den Heuvel

U bent hier