h

Hengelose protesten bij aandeelhoudersvergadering Essent

21 april 2005

Hengelose protesten bij aandeelhoudersvergadering Essent

De SP heeft in Hengelo de afgelopen week meer dan 1000 reacties gekregen op de actie tegen de topsalarissen bij Essent. De partij gaf mensen de gelegenheid een brief naar 'topman' Boersma te ondertekenen en daar eventueel een persoonlijke reactie bij te voegen. In die brieven wordt Boersma opgeroepen zijn salaris drastisch te verlagen. Alle reacties zijn door een Hengelose delegatie aangeboden aan de aandeelhoudersvergadering van Essent in Den Bosch.

actievoerders bij de ingang

Hieronder een bloemlezing uit de reacties op de emailactie.

Marktconform:
Als u de salarissen van uw commissarissen en directeur eens met 50% verlaagt en uw prijzen voor energie en internet idem dito dan werkt pas echt marktconform!

Klant is koning:
Er was eens een gezegde... klant is koning... er was eens...

Ruilen:
Geachte Meneer Boersma, ik heb een gezin en mijn man moet elke dag werken voor iets meer dan 1000 euro per maand en daar moeten wij met 3 personen van leven. Ik vraag U dan ook een maand met ons te ruilen, U een maand ons salaris en wij dat een maand van U. Durft U de uitdaging aan?

Blauw betalen:
Ik vind het een schande wij moeten ons blauw betalen voor de hoge rekening terwijl we niet betalen omdat gas en elektra zo duur zijn maar omdat de top zoveel geld moet hebben dus bezuinigen heeft volgens mij geen zin wat dan moeten we nog meer betalen wat het geld voor de top moet er toch komen.

Stop de Geldstroom

Meer energie:
Het is die onverschillige mentaliteit wat er met mensen gebeurt dat pakken wat je pakken kan dat indruist tegen het lot van een groot gedeelte van de mensheid.
Solidariteit en niet alleen met de nederlandse samenleving maar ook ver daarbuiten, kom op, Michiel, let op de essentiele zaken, graag een beetje meer energie!!

Maatschappelijke verantwoordelijkheid:
Ik heb net de eindafrekening binnen: ongeveer zelfde verbruik maar ben een paar honderd euro extra kwijt. Alstublieft. Hoe veel hoger worden de rekeningen nog uw salaris te kunnen bekostigen? En dat van andere topmanagers binnen de onderneming? Essent heeft een publieke en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Neem die dan ook!!!

Geen excuus:
Ongehoord! Geen excuus voor dit belachelijk hoge salaris mogelijk! Enig idee wat een verpleegkundige als ik verdien? Schande!

ook bij de SP kraam kon men tekenen
ook bij de SP kraam kon men tekenen

Klanten afgesloten:
Het is werkelijk verbazingwekkend hoe u en uw collegae het met uw geweten overeen kunnen komen dit soort hoge inkomens te ontvangen terwijl een overgroot deel van de burgers rond moet komen van het bestaansminimum. Ongetwijfeld zullen klanten van uw bedrijf worden afgesloten omdat ze geen geld hebben om de rekening te betalen; misschien kunt u dat voor hen doen van uw riante inkomen????

Onethisch:
De gewone burger, die ook nog eens meer moet betalen voor Essent, heeft twee jaar geen salarisverhoging ontvangen. Dit was in verband met het besluit van de regering bevroren. Ik verdien 27.000 bruto op jaarbasis. Geen cent erbij. Terecht, als de minima, maar ook de sociale verzorgingsstaat hiermee wordt gediend. Hoe is het dan mogelijk dat dit soort salarisverhoging bij directeuren mogelijk is? Het is immoreel, onethisch en reden om aangepakt te worden. Ik onderschrijf dan ook de basistekst en vraag om uw salaris fors te verlagen.

U bent hier