h

SP solidair met actievoerders in de Twentse metaal

28 oktober 2004

SP solidair met actievoerders in de Twentse metaal

Pamflet, uitgedeeld bij de actie van de metaal op 27 oktober.

Staken is een recht. Nu is staken een plicht!

Alles wat aan solidariteit is opgebouwd wordt onder leiding van de VVD door het kabinet Balkenende afgebroken. Zalm, Balkenende, de Geus en Brinkhorst zijn de slopers. Van de WW, de WAO, VUT en prepensioen, de maximale arbeidstijden, de medezeggenschap, de arbowet, het minimumloon, de huursubsidie, het ziekenfonds en ga zo maar door. Terwijl de prijzen stijgen – voor energie, voor ziek-tekosten, voor gemeentelijke belastingen – verbieden ze prijscompensatie en loonsverhogingen.

Na de 300.000 van 2 oktober, de eensgezinde staking van het openbaar vervoer en nu de metaal willen ze nog steeds niet horen. De staatssecretaris van defensie loopt te snuffelen als een hashhond. Alsof niet duidelijk is wat de mensen willen. Als het kabinet niet toegeeft moet het opstappen. Desnoods moeten ze gedwongen worden.

Balkenende moet door de knieën of inpakken.

Er is geen crisis, die praten ze ons aan. De arbeidsproductiviteit ligt in ons land 10 procent hoger dan in de VS. In Europa staan we daarmee na Noorwegen en België op de derde plaats. De werkloosheid is lager dan in Frankrijk en Duitsland. De reserves van de pensioenfondsen zijn twee keer zo groot als de hele Nederlandse staatsschuld. Door de stijging van de olieprijzen wordt de gasvoorraad steeds meer waard. De lonen van de managers bij overheid en bedrijven stijgen explosief. Hoezo crisis?

Natuurlijk zijn er problemen. Maar in plaats van die aan te pakken, schopt het kabinet paniek, preekt het hel en verdoemenis en zit het op zijn handen als het gaat om echte oplossingen.

De werkgevers moeten worden aangepakt en het kabinet moet worden aangepakt. Samen kunnen we de solidariteit redden, de afbraak stoppen en bouwen aan een beter Nederland: voor jong, voor oud, voor allemaal.

In de strijd ontstaat het alternatief. Jullie eensgezindheid moet de eensgezindheid worden van het alternatief. Het is tijd voor een nieuwe regering. Een regering van hoop en solidariteit:

MAAK NEDERLAND BETER !

U bent hier