h

Sint Joseph komt huurders na actie tegemoet

27 augustus 2004

Sint Joseph komt huurders na actie tegemoet

Nu de vakantie is afgelopen en de aangekondigde renovatieronde van 100 woningen in Groot Driene Noord zal beginnen is Sint Joseph onder druk van de huurders met een aantal toezeggingen gekomen.

De bewoners werden vlak voor de vakantie "overvallen" met de plannen voor renovatie op korte termijn waarbij ze niet zijn betrokken. En dat stuitte de bewoners met name tegen de borst. Tijdens een eerdere bijeenkomst had Sint Joseph namelijk uitdrukkelijk toegezegd dat de bewoners bij die plannen betrokken zouden worden.

Na de actie van de bewoners die met 10 vragen de plannen van Sint Joseph kritisch onderuit haalden moet de verhuurder toegeven dat men dit overleg onterecht achterwege had gelaten. In een brief worden nu concrete toezeggingen gedaan aan de bewoners. Ancilla Koppen, een van de initiatiefnemers van de bewonersactie meldt: "We hebben zojuist een brief van St. Joseph gehad. Onze actie en onze individuele brieven hebben wel degelijk iets opgeleverd: de schilderwerkzaamheden inclusief herstel houtrot en betonwerk boven de luifel worden zonder kosten door St. Joseph uitgevoerd. Eveneens zullen zij zonder kosten voor de kopers de borstwering onder de ramen van de hoekwoningen vervangen door gemetselde muurtjes. Verder kunnen mensen die dat willen gratis gebruik maken van een douche unit die geplaatst gaat worden in de buurt. Ook bieden zij een gaststel met gasfles aan voor de duur dat men geen gebruik kan maken van de keuken. Dat is allemaal positief."

Al eerder hadden de bewoners van Groot Driene- Noord die hun vragen en klachten per brief naar St. Joseph stuurden een brief van St. Joseph gekregen met wat vagere toezeggingen op een aantal van hun vragen. St. Josph gaf aan dat de vlak voor de vakantie aangekondigde renovatieronde, die de bewoners als een overval ervoeren, er nu ook eerst het buitenwerk geschilderd zal worden, met het vervangen van de rotte kozijnen en het verbeteren van de betonnen afdakjes boven de voordeuren. Maar over de kosten van die renovatie was St. Joseph toen nog niet duidelijk.

U bent hier