h

Actie tegen opslag van vuurwerk in de wijk

30 juni 2004

Actie tegen opslag van vuurwerk in de wijk

 vuurwerk uit de wijkVanaf woensdag 30 juni deelt het actiecomité "anti-vuurwerkopslag in de woonwijk" folders uit waarin mensen worden opgeroepen om zich te verzetten tegen deze bedreiging van hun veiligheid. Een folder met onderstaande tekst wordt uitgedeeld en via het reactieformulier kunt u ook direkt steunen.

Naar aanleiding van de recente aanvraag van uitbreiding van vuurwerkopslag (10.000 kg.) bij Spoolder/Blokker en het feit dat er op meerdere plekken in Hengelo plannen zijn om vuurwerkopslag in de woonwijken uit te breiden maken wij ons grote zorgen. Wij willen daarom een handtekeningenactie starten om deze ontwikkeling een halt toe te roepen.

Wij vinden dat een vuurwerkopslag niet in een woonwijk thuishoort. Het mag wel zo zijn dat vuurwerkopslag veiliger is geworden door strengere voorschriften, maar er blijven nog steeds risico's aan verbonden; menselijk handelen heeft hierop grote invloed.

Wilt u ook geen vuurwerkopslag in uw wijk? Wilt u zich veilig voelen in uw woonomgeving? Dan vragen wij u deze actie te ondersteunen en de poster op de achterkant goed zichtbaar voor uw raam te hangen!

Wilt u meehelpen met het ophalen van de handtekeningen dan kunt u zich aanmelden via: antivuurwerk@hotmail.com. of bellen naar 2421481.
U ontvangt dan bericht waar en wanneer de actie start.

Verslag woensdagavond 30 juni:

Als in de avond het actiecomite bij elkaar komt om de blauwe brieven te verspreiden blijkt dat het meeste al in de middag verspreid is. En dat is te zien ook. In de Spinnerstraat en delen van de Lansinkweg hangen de blauwe posters "Vuurwerk uit de Woonwijk" al deur aan deur. In de tijd die rest tot aan de Oranjevoetbalavond worden de eerste 150 handtekeningen verzameld. Morgen worden opnieuw duizend blauwe posters gedrukt en verspreid en 's avonds worden er vanaf 18.30 uur door vrijwilligers weer huis aan huis handtekeningen opgehaald.

Wie daaraan mee wil doen kan zich melden via antivuurwerk@hotmail.com of via tel. 2421481.

Handtekeningen verzamelen aan de deur

U bent hier