h

FBK-games? Graag, maar niet tegen elke prijs!

18 april 2004

FBK-games? Graag, maar niet tegen elke prijs!

van de fractie.

Onlangs heeft ook de SP ermee ingestemd, dat de gemeente 2 miljoen euro bijdraagt aan het opknappen van het atletiekstadion. Dat is nodig, omdat de problemen van grondwateroverlast en asbestvervuiling moeten worden opgelost.

Tegelijk kan dan worden voldaan aan de eis van de internationale atletiekfederatie, dat voor het behoud van de grand-prix status voor de FBK-games 8 banen in plaats van de huidige 6 vereist zijn. De totale kosten bedragen ruim 5 miljoen euro. Naast de 2 miljoen bijdrage van de gemeente is er 1,5 miljoen subsidie aangevraagd bij het rijk en 1 miljoen bij de provincie. En daar wringt nou de schoen. Het rijk heeft via een woordvoerder al aan de regionale krant laten weten, dat Hengelo zeker niet hoeft te rekenen op het totale aangevraagde bedrag. Wat de provincie betreft heeft de CDA-statenfractie in een persbericht meegedeeld, dat er wat hun betreft geen bijdrage van de provincie voor de FBK-games zal komen. In de raadscommissie had de SP aangegeven bereid te zijn in te stemmen met 2 miljoen gemeentelijke bijdrage op voorwaarde dat rijk en provincie de gevraagde subsidie zouden toekennen. Zolang daarover echter geen zekerheid bestaat, wilde de SP niet akkoord gaan met het voorstel om 5 miljoen beschikbaar te stellen voor het stadion. Het risico, dat de aangevraagde subsidie niet zal worden toegekend is levensgroot. En voor de SP is een hogere gemeentelijke bijdrage absoluut onaanvaardbaar, gezien de bezuinigingen die de gemeente nog voor de kiezen heeft.

De verzekering van de wethouder in de raad, dat er door de gemeente niet meer dan 2 miljoen euro zal worden bijgedragen en dat er niet met de werkzaamheden zal worden begonnen, voordat er zekerheid is over de aangevraagde subsidies, deed uiteindelijk ook de SP instemmen met het voorstel van het college.

U bent hier